Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Vi almindelige mennesker haster ud til butikkerne, når der er det lille rum om året, hvor man kan købe fyrværkeri til at skyde af til nytår.

Der er kommet skrappe regler om salg af den slags, og det lille “vindue”, som der er salg i, ser ud til at blive mindre og mindre for hvert år, og reglerne bliver mere og mere strenge.

Det gør man sådan set af sikkerhedshensyn, og det er jo helt forståeligt, men man tør næsten kun gætte på, at fremtiden i Danmark vil byde på, at private mennesker ikke kan købe fyrværkeri at skyde af med til nytår.

Der er hele butikker, der lever af den slags salg af fyrværkeri i den korte periode om året, da det af den grund er meget sæsonbetonet.

Men angående de professionelle så skal de jo også have mulighed for at købe fyrværkeri, og det er en helt anden sag.

De professionelle har andre regler for at skyde af med fyrværkeri

Du kender jo nok de flotte fyrværkerishow fra forlystelsesparker, eller når der skal være store sportsstævner til slutrunder, opvisningsshow og endda gigantiske koncerter.

Her bruger man fyrværkeri som en del af sceneshowet, og det er noget helt andet fyrværkeri, som man har med at gøre her, for der er andre regler for, hvordan og hvornår de må skyde den slags af.

De er ikke underlagt de samme regler, som der gælder for salg af fyrværkeri til private.

Og det er jo meget heldigt, så vi andre kan komme til at opleve et mere organiseret fyrværkerishow til en stor anledning, hvor der er tænkt over rækkefølgen i afskydningen, og hvordan og hvornår man gør det, så det får den flotteste effekt.

Heldigvis findes der så også steder, hvor de professionelle kan kan handle fyrværkeri, så de ikke skal tænke over at handle på samme måde, som når vi andre skal skyde af til nytår.