Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Når man er syg, og har brug for receptpligtig medicin som led i sin helbredelse, er det en fordel at have et apotek tæt på. Apoteket skal dertil helst have et godt udvalg af håndkøbs medicin og andre apoteker varer som for eksempel produkter til sårpleje (plastre, bandager mv.), hygiejne artikler, solcreme, produkter til pleje af spædbørn og meget andet.

Det er desuden vigtigt, at der til et apotek er knyttet personale med den rette faglige baggrund, som kan tilbyde vejledning i forbindelse med indtag af medicin eller anvendelse af håndkøbs produkter. Disse fagpersoner kaldes farmakonomer, og er særligt uddannet til at håndtere alle slags medicin – og altid opdaterede på de nyeste anvendelser og typer af medikamenter.

Hvad kan mit apotek hjælpe mig med?

Apotekets funktion er vigtig i et samfund, hvor borgerne har forskellige medicinske og dagligdags behov. Hos dit lokale apotek kan du eksempelvis få råd og vejledning til hvilken form for håndkøbs præparater du skal vælge i forskellige situationer.

På apoteket kan dygtige medarbejdere for eksempel rådgive dig i forbindelse med hvilke typer produkter du skal have med på ferie, hvis du vil undgå insektbid, feriemave, solskoldninger og andre typisk ferie relaterede dårligdomme.

Har din læge udskrevet en recept på medicin til dig, kan du på apoteket få udleveret den ordinerede medicin. Hvis det er første gang, du får den pågældende medicin, kan du tilmed få anvisninger på, hvorledes du tager den, i hvilke doser, og hvad du bør være opmærksom på i forbindelse med indtaget.

Hvor finder jeg mit nærmeste apotek?

Er du bosat i eller omkring Randers, er du samtidig så heldig at have adgang til hele tre apoteker og et apoteksudsalg. Samtlige apoteker i Randers er placeret, så de er nemme at komme til, og bemandet med dygtige apotekere og farmakonomer. Læs mere om apoteker i Randers på https://randersjernbane.apotekeren.dk/