Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Egentlig afhøvling bruges normalt på meget ujævne eller medtagne bræddegulve af blødere træ, fx fyrretræ. Afhøvling foretages med maskiner med roterende klinger, mens slibemaskinerne bruger bånd eller skiver af slibepapir.

Afhøvling er en god idé at overlade til professionelle gulvafhøvlingsfirmaer. Derimod vælger flere og flere selv at foretage en afslibning af gulvet. Hvis du er i tvivl om egne evner som gulvsliber, så overvej at sætte professionelle håndværkere på opgaven. Nogle professionelle gulvfirmaer tilbyder både afslibning og overfladebehandling for under 100 kr. pr. m2. Prisen afhænger af den type overfladebehandling, du ønsker.

 

hvad skal jeg bruge til at slibe gulvet?

Du kan leje slibemaskine med slibebånd. Selvom det lyder let, kræver det betydelig håndværksmæssig kunnen og meget tid at slibe et gulv af med et godt resultat.

 

Hvilke maskiner og værktøj skal du bruge?

Slibemaskiner og tilbehør kan lejes i byggemarkeder og hos mange farvehandlere, men tag ikke fejl. Selvom det lyder let, kræver det betydelig håndværksmæssig kunnen og meget tid at slibe et gulv af med et godt resultat.

 

Hvis du ikke har prøvet det før, men har mod på det, er det en god idé at starte med et mindre gulv, før du giver dig i kast med de mange kvadratmeter i stuerne.

 

Til gulvets store flader skal du bruge:

En stor bånd- eller valseslibemaskine.

Slibebånd i forskellige korn fra grov til fin, ca. 16-100 korn.

Slibeolie, hvis gulvet er lakeret eller malet.

Du kan leje slibemaskine med slibebånd. Olien smøres ud i et tyndt lag på gulvet og forhindrer det afslebne støv fra den gamle overfladebehandling i at sætte sig fast i slibebåndet. Er der tale om et helt jævnt gulv, fx parket eller lamel, der kun lige skal have slebet overfladebehandlingen af, kan det komme på tale at bruge en såkaldt rondelslibemaskine i stedet for gulvsliberen.

Med rondelslibemaskinen er det nemmere at lave en helt jævn afslibning. Rondelsliberen kan dog efterlade runde slibemærker.

 

Bestil en professionel gulvafsliber til at hjælp dig.