Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Når du har fået en gulvafslibning, kan du ikke komme uden om også at skulle have en efterbehandling. Det kan godt være svært at finde rundt i, men heldigvis er der både ressourcer på nettet og mange firmaer, der gerne vil hjælpe dig med at tage et informeret valg. Se f.eks. https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/.

Med et professionelt gulvfirma er du også sikker på, at der bliver udført en professionel efterbehandling, som holder længe, og som er flot at se på, men det er også muligt at gøre det selv. Her kan du dog læse lidt omkring lakbehandling, hvilket er et solidt valg. Du får nemlig et slidstærkt gulv, som er let at rengøre.

Hvad får du med lakbehandling?

Når du vælger lakbehandling, får du et trægulv med et slidstærk overflade, som oven i også er nem at rengøre. Det er dog ikke bare at vælge lakbehandling. Der er nemlig forskellige måder at lakere sit gulv, og alt efter valget af efterbehandling, kan du få et gulv med en blank, halvblank eller mat overflade. Det er dog kun et spørgsmål om udseende, for uanset hvad, har du et gulv, som er nemt at vedligeholde, hvilket også er grunden til, at det er et populært valg.

Lakbehandling med naturlak eller hvid lak

Udover glans på gulvet, vil du også kunne få forskellige resultater, alt efter om du behandler det med naturlak eller hvid lak. Hvis du vælger naturlak, vil du bevare gulvets naturlige træfarve og synlige træstruktur. Det er altså en god måde at få et lidt rustikt og varmt udseende. Dog vil lyse ridser stå meget mere frem også. Vælger du derimod at behandle dit gulv med hvid lak, vil du få et lyst trægulv med en glat overflade. Du ser dog stadig træets naturlige struktur, så det er ikke fordi, det fjerner det naturlige udseende fuldstændigt.