Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Selvom det her virker som noget helt nyt selv at brygge sin egen øl, har det op igennem tiden været normen, at en gård eller hus selv har stået for at brygge husets forbrug af øl. Vi har her i Danmark kendt til ølbrygning i over 5000 år viser det sig fra arkæologiske udgravninger. Andre steder i verden er der spor efter ølbrygning, der er 8000 til 10.000 år gamle.

Det har op igennem tiden været kvindernes ansvar at brygge den populære gyldne drik med den behagelige alkoholiske virkning. I oldtiden kiggede man med respekt på kvinden, der ud over at have evnen til at føde børn også kunne brygge øl. Der er fundet en bryst nål hvor runerne oversat fortæller at kvindens navn var Ølgod. Det nævnes ikke om det var fordi hun var god til at brygge øl eller drikke øl.

At være god til at brygge øl var vigtigt, da øllet sammen med brød var de fleste menneskers hovedkilde af kalorier. Ofte blev der drukket op til 5 liter øl om dagen.

Mændende overtog erhvervet

En gang midt i middelalderen blev mændene enige om at overtage kvindernes rolle som bryggere, det skyldtes blandt andet at de opdagede at der var god salg i øl. Der blev lavet øl laug og man skulle være medlem for at kunne brygge øl.

Det var imidlertid kun i byerne, at det blev mændenes opgave at brygge og sælge øl. På landet forsatte kvinderne med at brygge øl og en hver kvinde, der havde planer om at blive gift vidste hvordan man bryggede øl.

I dag er der flere og flere små microbryggerier rundt omkring i landet, som har vist danskerne at det er muligt selv at brygge sin egen øl frem for at købe en standard øl. Du kan relativt nemt lære at brygge en god basisøl.